Bahan-bahan :
Cuka
Cili hijau
1 sudu kecil garam
1 sudu kecil gula
Gunting / pisau
Bekas untuk mengisi cili hijau
Bekas untuk mencuci dan menapis cili hijau
*berapa banyak cili hijau bergantung kepada cili hijau yang u ollss beli.
Bekas untuk mengisi cili hijau
Bekas untuk mencuci dan menapis cili hijau
*berapa banyak cili hijau bergantung kepada cili hijau yang u ollss beli.
Cara-cara :
Hah, topi cili hijau, mestilah dibuang ke dalam tong sampah. Hendak dijadikan hampas a.k,a baja pun boleh
|
gambar lagi! |
Masukkan cili hijau(yang telah disiram dengan air panas) ke dalam bekas idaman u olss
cili hijau yang telah dimasukkan kedalam bekas idaman u olss |
Paras cuka dan cili hijau seperti gambar di bawah ini.
cuka + cili hijau= jeruk cili hijau! pandai2 belaka u olss.. |
Hahh, gambar bawah lagi jelas sikit kan?...begitulah resipinya..(ume cakap resipi dari kawan ume). Akhir sekali masukkan 1 sudu kecil garam dan gula ke dalam adunan cili hijau bersama cuka, cili hijau +cuka digaul sehingga adunan sebati.*macam buat kek atau roti.hehee
Jeruk cili hijau sudah boleh terus dimakan. Bila buat pagi petang pun dah boleh makan. Selamat mencuba.
*masak senang je..
0 new ideas...:
Post a Comment